Гройсман сказав, хто повинен вирішити урядову кризу

Читать на русском
Спікер ВР України переконаний, що Україні необхідний уряд, до якого буде довіра й парламент зобов'язаний зараз виправити ситуацію, яка склалася.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що незабаром в рамках коаліції відбудеться ще одна зустріч з Арсенієм Яценюком.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Україні потрібен уряд, якому всі довіряють. У понеділок відбудеться зустріч керівників фракцій коаліції з прем'єр-міністром, на якій будуть розглянуті подальші кроки уряду», - повідомив він.

Гройсман підкреслив, що український парламент створював цей уряд і відповідати за урядову кризу, а значить і вирішити всі конфліктні ситуації зобов'язаний саме парламент.

Політолог Володимир Фесенко, вважає, що питання відставки Яценюка не знімається з порядку денного, а просто на деякий час відкладається у зв'язку з позицією західних партнерів і необхідністю отримати транш МВФ.

Експерт розповів, що стало рятівним колом Яценюка в боротьбі за прем'єрствоПолітолог поділився міркуваннями щодо заяви Арсенія Яценюка про те, що уряд піде повним складом, якщо буде звільнений хоч один міністр.

«Головним чинником нестабільності та критичного ставлення до цього уряду є Арсеній Яценюк. Тому ситуацію все одно доведеться вирішувати», - зазначив експерт.

Додамо, що вчора прем'єр-міністр Арсеній Яценюк поставив ультиматум, заявивши, якщо хоча б один міністр подасть у відставку - піде весь склад Кабміну.

Після, Яценюк запропонував Верховній Раді внести резолюцію про недовіру Кабінету міністрів в разі невдоволення діями уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: