Деканоїдзе: стара ДАІ має піти всім складом

Читать на русском
Глава Нацполіції заявила, що працівники старого ДАІ настільки корумповані й звикли так жити, що виправити це просто неможливо.

Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повідомила, що найбільший опір реформам чинять представники старої системи, адже вони звикли існувати в спотвореному, корумпованому вигляді протягом 25 років.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Цензор.НЕТ.

Звичайно, як підкреслила Деканоїдзе, в старій системі теж є винятки і досить професійних і чесних людей. За її словами, якщо вони пройдуть переатестацію, то зможуть продовжити роботу.

«Вони трималися за систему і закривали очі на багато речей просто тому, що інакше не могли б працювати в ній. Звичайно, таких професіоналів відштовхувати не будемо - вони проходять переатестацію нарівні з усіма», - заявила вона.

Скільки зароблятимуть працівники Національної поліції?Нещодавно міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков опублікував нові зарплати правоохоронців. «Слово і Діло» вирішило проаналізувати ці дані та зобразити їх на інфографіці.

Але, за її словами, є ті, кого вже не виправити. На звільнення підуть ті, хто «настільки заражений метастазами корупції, що його вже не можна виправити».

«Не всіх можна виправити. Наприклад, співробітники старого ДАІ практично в повному складі. На жаль, мушу визнати, що їх виправити неможливо», - пояснила Хатія Деканоїдзе.

Також, вона розповіла, що переатестація триватиме шість місяців, а на реформу в цілому потрібно близько 5 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: