Питання відставки Яценюка вирішуватиметься після отримання траншу МВФ – експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Питання відставки Яценюка не зняте, але відкладається на певний час.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи ситуацію в уряді та заяву прем'єра про можливу відставку всього Кабміну.

«Питання відставки Яценюка не знімається з порядку денного, а просто на певний час відкладається. Воно буде вирішуватися після того, як Україна отримає відповідний транш від МВФ. Наразі це шантаж. Масове повернення низки міністрів – це якраз наслідок позиції наших міжнародних партнерів. Президент і прем'єр, скоріш за все, провели з ними певну роботу», – розповідає політолог.

На його думку, це необхідно для того, щоб показати, що ситуація в нас стабільна і ніхто не збирається звільняти міністрів-технократів.

«Це був демонстраційний акт, прагнення до стабільності», – підкреслив він.

До звіту Кабміну в коаліції ще може статися багато несподіванок – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо заяви Юрія Луценка про те, що в «БПП» готові й далі працювати з Яценюком за умови відсутності «битви партійних амбіцій» між прем'єром та більшістю.

Складно сказати, наскільки розуміють ситуацію наші західні партнери, тому що проблема не в тому, чи залишаться міністри-реформатори.

«Перший момент у тому, що потрібно збільшувати реформаторське ядро в уряді. В цьому є потреба. Другий аспект – головним фактором нестабільності та критичного ставлення до цього уряду є Арсеній Яценюк. Тому проблему все одно доведеться вирішувати», – проаналізував ситуацію експерт.

Як відомо, Павленко, Стець, Квіташвілі та Пивоварський відкликали заяви про відставку.

Зазначимо також, що раніще відставки уряду Арсенія Яценюка вимагали фракції «Самопомочі» та «Батьківщини».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: