Чому міністри масово вирішили повернутися до уряду? Думка експерта

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

Повернення міністрів – це гарна картинка та імітація єдності.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, аналізуючи інформацію про те, що міністри Павленко, Стець, Квіташвілі та Пивоварський відкликали заяви про відставку.

«Скоріш за все, була розмова, напевно, не найприємніша, і обіцянки не зовсім позитивного політичного майбутнього. Домінуючу роль зіграли посли. Можливо, Президента також мав розмову з міністрами, але він навряд чи зміг би вирішити це питання. Деякі з них подали заяви ще півроку тому й ніхто не міг переконати їх повернутися до уряду», – розповідає політолог.

«Яценюк у цій ситуації взагалі ні до чого. Він просто вирішив учергове попіаритися», – додав він.

Експерт назвав сценарії, на які приречений український урядПолітолог поділився міркуваннями щодо зустрічі Президента України з представниками «великої сімки».

Але, на думку експерта, проблеми, які призвели до відставок, нікуди не зникли. Це ситуативна домовленість, але не вирішення конфлікту.

«Сьогодні це піар-повернення, яке дасть невеликий перепочинок, видимість стабілізації для західних партнерів і можливість отримати третій транш МВФ. Все одно уряд в нинішньому складі приречений на переформатування і до середини березня це може відбутися, незважаючи на повернення міністрів», – пояснює Руслан Бортник.

Нагадаємо, в четвер Президент України Петро Порошенко на зустрічі з послами країн «великої сімки» та Європейського Союзу заявив, що міністри-реформатори та їхні команди мають залишитися в Кабміні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: