У МВФ почали сумніватися, що антикорупційні ініціативи в Україні працюють

Читать на русском
У МВФ занепокоєні заявою про відставку українського міністра економрозвитку Айвараса Абромавичуса.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що заява міністра економічного розвитку та торгівлі України Айвараса Абромавичуса про корупцію ставить під сумнів антикорупційні ініціативи в країні.

Про це вона повідомила під час онлайн-конференції у Вашингтоні в четвер, 4 лютого, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Посол США та Саакашвілі відреагували на заяву Абромавичуса про відставкуПосол США Джеффрі Пайєтт назвав міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса, який заявив про відставку, борцем за реформи.

«Якщо звинувачення, які він (Айварас Абромавичус – Ред.) зробив під час оголошення своєї відставки є вірними, то це, очевидно, є ознакою того, що антикорупційні заходи, за які твердо виступав уряд, досі не працюють, і що потрібно досягнути більшого прогресу в цій сфері», – заявила Лагард.

За її словами, перебуваючи на своїй посаді, Абромавичус зробив декілька важливих змін. Директор МВФ зазначила, що ці фундаментальні та ефективні реформи можуть допомогти Україні в залученні прямих інвестицій в країну.

Крім того, Лагард позитивно оцінила зусилля українського уряду щодо стабілізації фіскальної ситуації з метою запобігання розтрат державних резервів та регулювання цін на енергоносії. Водночас вона зазначила, що у сфері боротьби з корупцією зроблено замало.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: