Парубій пропонує запровадити візовий режим із Росією

Читать на русском
Народні депутати подали проект постанови про скасування безвізового режиму між Україною та Росією.
Андрій Парубій

Перший віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій зареєстрував у парламенті постанову про скасування Угоди про безвізовий режим між Україною та Росією.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Парубій заявив через свій обліковий запис в Twitter.

Безвізовий режим: ретроспектива обіцянок українських політиківОбіцяти українцям безвізовий режим політики почали ще в 2010 році. Одним із перших посадовців, що пообіцяли ініціювати безвізовий режим з ЄС, був тодішній віце-прем'єр-міністр із питань Євро-2012 Борис Колесніков.

«Зареєстрував з колегами депутатами постанову про припинення Угоди про безвізовий режим між Україною і Росією», – написав Парубій.

«Давно переконаний, що це абсолютно необхідно. Ще будучи секретарем РНБО, неодноразово виступав із цією ініціативою. На жаль, тоді моя позиція не була підтримана», – дописав згодом віце-спікер у своєму блозі.

«Необхідно контролювати кожного представника країни-агресора, що хоче потрапити в Україну. Ми не маємо права навіть допустити можливість, щоб через безвізовий режим на нашу територію потрапляла ворожа агентура та диверсійні групи», – обґрунтував свою позицію Парубій.

Нагадаємо, раніше Андрій Парубій заявив, що за півроку вдасться вирішити всі технічні моменти щодо лібералізації візового режиму України з Європейським Союзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: