Експерт розповів, що стало рятівним колом Яценюка в боротьбі за прем'єрство

Читать на русском
Політолог поділився міркуваннями щодо заяви Арсенія Яценюка про те, що уряд піде повним складом, якщо буде звільнений хоч один міністр.
Володимир Фесенко

Зараз важливо показати нашим західним союзникам картинку стабільності, тому ситуація в уряді на деякий час вщухне.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи заяву Арсенія Яценюка про те, що уряд піде повним складом, якщо буде звільнений хоч один міністр.

«Це шантаж з боку Яценюка, який він зараз може собі дозволити, тому що демарш Абромавичуса, точніше реакція західних партнерів і заяви МВФ, зіграли на користь прем'єра. Яценюк зрозумів, що для нього це рятівне коло, і він намагається зараз, спираючись на цю ситуацію, шантажувати парламент», – пояснює політолог.

На його думку, це не вирішує проблем і перезавантаження уряду все одно відбудеться.

Як працюють міністри Яценюка? Дайджест КМУ«Слово і Діло» дослідило, як за останній тиждень змінилася ситуація з виконанням обіцянок в українському уряді. Які нові заяви ми почули від високопосадовців? Що вони за цей час встигли виконати, а що – провалили?

«Можливий такий варіант, що буде не звільнення окремих міністрів, а прихід нових. Вакантними зараз є позиції міністра екології та віце-прем'єр-міністра. До того ж, буде обговорюватися питання віце-прем'єра з європейської інтеграції», – припускає Фесенко.

«Існує аргумент, що уряд без першого віце-прем'єра – кульгавий уряд. Плюс монополія прем'єра на апарат посилює ризики різноманітних схем, таємних угод. Тому питання про появу першого віце-прем'єра буде принциповим», – вважає Володимир Фесенко.

Додамо, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував Верховній Раді внести резолюцію про недовіру Кабінету міністрів у разі невдоволення діями уряду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: