Четверо міністрів публічно відкликали заяви про відставку

Читать на русском
Після засідання уряду чотири міністри, які хотіли піти у відставку, публічно відкликали заяви.

Під час засідання Кабінету міністрів України три міністри публічно відкликали заяви про відставку, ще один – назвав умови відкликання.

Водночас міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус не забирав заяву про відставку, повідомляє «Слово і Діло».

Так, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі відкликав свою заяву та заявив, що хоче продовжити реформування системи охорони здоров'я в Україні, заради чого й приїхав.

«Я забираю свою заяву про відставку та буду продовжувати роботу. Я хочу, щоб ті закони, які вже сім місяців лежать у Раді, були ухвалені», – наголосив він.

Також передумав йти у відставку і Юрій Стець. Він заявив, що в нього є лише єдина умова – це прозорість влади.

«Я публічно оголошую про те, що відкликаю заяву про відставку, але чітко хочу дати зрозуміти органам влади те, що виключно діалог із суспільством може надати нам можливість врятувати соборність України», – заявив міністр.

Попри намагання фракції «Самопомочі» відкликати міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка, їй це не вдалося. Павленко публічно заявив, що він відкликає свою заяву про відставку.

Міністр АПК Павленко написав заяву на звільненняМіністр аграрної політики та продовольства України написав заяву про відставку згідно з рішенням фракції «Самопоміч».

«Я розумію повну відповідальність за Україну. Я хочу публічно відкликати свою заяву про відставку, за умови виконання наступних принципів. Перше – я проти деструктивного політичного тиску на процес здійснення реформ як з боку партії, так і з боку фракцій та окремих депутатів. Друге – я наполягатиму на завершенні всіх розпочатих процесів у сфері дерегуляції, реформи харчової безпеки, земельної реформи, прозорої аграрної приватизації, оновлення кадрового потенціалу та боротьби з економічною агресією з боку РФ, так і на продовженні нашої успішної євроінтеграції на європейський ринок», – підкреслив міністр агрополітики.

Своєю чергою, прес-служба «Самопомочі» процитувала слова глави фракції Олега Березюка, який заявив, що Олексій Павленко більше не представляє «Самопоміч».

«Корупція заразна. Олексій Павленко більше не представляє «Об’єднання «Самопоміч». Те, що відбувається в Кабміні, руйнує парламентську демократію в Україні. Позиція «Самопомочі» залишається незмінною – звільнити клептократичний уряд на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком та сформувати новий склад Кабміну», – наголосив він.

У стані ротацій: чи вдасться коаліції домовитися про переформатування Кабміну?У зв'язку з політичною кризою, яка з кожним днем набирає обертів, «Слово і Діло» вирішило розібратися, як будуть розвиватися події в Україні найближчим часом.

Крім того, про відкликання заяви про відставку заявив і міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. Він назвав декілька умов, за яких він це зробить. Серед них – встановлення адекватного рівня зарплат чиновників вищого рангу, а також можливість реалізації започаткованих реформ, в тому числі в сфері держзакупівель на ПАТ «Укрзалізниця».

Водночас міністр економрозвитку Айварас Абромавичус не змінив своєї думки. Він назвав своє рішення остаточним.

«Я своє рішення не міняю, заяву не відкликаю. Все дуже добре обдумав і підписав останній документ», – заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: