Гройсман закликав нардепів знайти консенсус щодо нагальних питань

Читать на русском
Голова парламенту Володимир Гройсман вважає, що Україна поглиблюється в серйозну політичну кризу.

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман закликав нардепів об'єднатися для вирішення політичної кризи, що охопила парламент.

Про це він заявив на відкритті засідання, повідомляє «Слово і Діло».

«Не помічати, що ми заходимо в серйозну політичну кризу, просто неможливо. Робити вигляд, що нічого не відбувається, думаю, неприпустимо», – сказав Гройсман.

За його словами, політична криза стала черговим викликом для парламентарів, на який депутати повинні дати «гідну відповідь». Гройсман наголосив, що депутатам потрібно припиняти грати в політичні ігри, а також займатися піаром.

«Це черговий виклик для українських політиків – дати адекватну відповідь, що ми будемо робити для того, щоб вийти з цієї кризи, щоб забезпечити розвиток країни й дати людям дуже чіткі відповіді, як вони будуть жити завтра й післязавтра. Бо в невизначеності та депресії жити неможливо», – заявив він.

У стані ротацій: чи вдасться коаліції домовитися про переформатування Кабміну?У зв'язку з політичною кризою, яка з кожним днем набирає обертів, «Слово і Діло» вирішило розібратися, як будуть розвиватися події в Україні найближчим часом.

На переконання спікера Ради, головним завдання нардепів є розробка плану, який допоможе у виході з політичної кризи. Також Гройсман заявив, що першочерговим кроком із вирішення цієї проблеми має стати оновлення коаліційної угоди та уряду.

«Перше – оновити коаліційну угоду та план дій, оновити уряд – під конкретний план дій. Не якісь плани, що щось колись зміниться, а дуже чіткі позиції, щоб узяли на себе відповідальність ті особи, які хочуть працювати в новому уряді», – зауважив спікер.

Крім того, за словами Гройсмана, депутати повинні вирішити питання складу ЦВК, судової системи, а також посилити напрямки, які наразі ослаблені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: