Навіщо Абромавичусу «гра у відставку»? Думки експертів

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Абромавичус розумів, що є кандидатом на звільнення й зробив крок на випередження.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Петро Олещук, аналізуючи інформацію про те, що Айварас Абромавичус подав у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі та звинуватив у цьому Ігоря Кононенка.

«Вже було попередження від «БПП» про те, що Абромавичус є кандидатом на звільнення. Економічна ситуація в країні зараз не найкраща й Абромавичус просто вирішив зробити крок на випередження», – пояснив політолог.

У ситуації зі звинуваченнями Кононенка, на його думку, він просто перекладає на того відповідальність за все, що відбувалося останнім часом.

«На нього покладалися надії, але вони не були виправдані», – підкреслив Олещук.

«Взагалі, існує ймовірність, що він залишиться. Безпосередньо його заява саме на це й орієнтована. Просто Президенту в такому разі потрібно вжити якихось заходів щодо свого оточення, тобто варіант формального розриву видається можливим. Однак такий сценарій є досить невигідним», – розмірковує Олещук.

Політолог Дмитро Кондратенко наголосив, що Кононенко відповідав за домовленості з іншими депутатами, не з «БПП», в обмін на якісь поступки, можливо, в бізнесі для важливих голосувань, і для цього потрібно було тиснути, в тому числі й на Абромавичуса.

«Абромавичус міг пропрацювати ще кілька місяців, але вирішив поставити питання руба. Можна припустити, що він навіть залишиться, але ненадовго», – припустив він.

Водночас серед економічних експертів побутує думка, що Мінекономрозвитку не вдалося покращити роботу й Абромавичус несе за це відповідальність в першу чергу.

«Міністр не займається своєю справою, а займається популізмом, даючи різні обіцянки про те, що найгірші економічні показники України залишилися позаду», – вважає економічний експерт Юрій Буздуган.

Нагадаємо, минулого року міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус пообіцяв, що з 2016 року макроекономічні показники України будуть зростати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: