Німеччина надасть фінансову підтримку українським заповідникам

Читать на русском
Верховна Рада ратифікувала угоду про отримання фінансової допомоги на підтримку українських заповідників.
Заповідник «Горгани»

Верховна Рада ухвалила закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Федеративної Республіки Німеччина про фінансове співробітництво (асигнування 2011, 2012 і 2013 років) у рамках проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Верховної Ради.

У парламенті повідомляють, що ратифікація цієї угоди «дозволить Україні залучити фінансові ресурси для забезпечення розвитку системи природоохоронних територій, охорони навколишнього середовища, охорони та сталого використання природних комплексів та об'єктів природоохоронних територій».

Згідно з текстом документа, природоохоронні території будуть залучатися до проекту поетапно. Спочатку асигнування отримають дві природоохоронні території в Карпатах – природний заповідник «Горгани» та Карпатський біосферний заповідник.

Німеччина виділила Україні €48 млн безповоротних коштівЗагальна сума фінансової допомоги, яку Україні надав уряд Німеччини, становить €136 мільйонів.

«Подальші об'єкти для реалізації проекту будуть додаватися під час його впровадження. Вони мають обиратися, головним чином, зі стислого переліку, визначеного в техніко-економічному обґрунтуванні проекту, й задовольняти критерії, які були застосовані при відборі до короткого списку (в першу чергу, рівень збереження біорізноманіття, потенціал впровадження проекту)», – повідомляють у парламенті.

Відповідний законопроект зареєстровано за №0071.

Нагадаємо, в квітні 2015 року уряд Німеччини висловив намір виділити Україні грант у розмірі 14 млн євро на підтримку українських природно-заповідних територій.

Одержувачем коштів стане Міністерство екології та природних ресурсів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: