Яценюк розцінив відставку Абромавичуса як «втечу з поля бою»

Читать на русском
Прем'єр-міністр України на засіданні Кабміну оцінив заяву Айвараса Абромавичуса про відставку.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні на засіданні Кабінету міністрів прокоментував заяву міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса про відставку.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Лівий берег».

«Я ціную позицію всіх тих хлопців, які під політичним тиском були змушені написати заяву про відставку. Але я впевнений, що ми пройшли занадто багато, і в даній ситуації відставка – це втеча з поля бою, а потрібно далі боротися. Тому що ті сили, які хочуть щоб все повернулося, як раніше було, тихо під столом ділити держкомпанії, призначати нових лояльних міністрів, вони тільки аплодують цьому», – заявив глава уряду.

Навіщо Абромавичусу «гра у відставку»? Думки експертівПолітолог проаналізував інформацію про те, що міністр економічного розвитку й торговлі Айварас Абромавичус вирішив піти у відставку.

За словами Яценюка, його фракція в Раді буде розглядати всі наявні заяви про відставку (зокрема, міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, міністра інформполітики Юрія Стеця та міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі) окремо. Прем'єр сказав, що рішення щодо кожного з міністрів будуть прийматися відповідно до того, як працював кожен із них.

«Моя позиція наступна: ми далі будемо боротися й працювати. Якщо когось це не влаштовує з тих фракцій, які представлені в парламенті, вони мають конституційне право поставити резолюцію недовіри уряду, знайти більшість і взяти на себе всю повноту відповідальності. Може, у них є інші програми, кращі підходи й люди. А може, це елементарна боротьба за владу та потоки», – сказав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, сьогодні міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус подав у відставку й публічно звинуватив заступника глави фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка у протидії роботі уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: