У «БПП» відповіли на звинувачення Абромавичуса

Читать на русском
Кононенко та інші члени БПП стверджують, що заява Абромавичуса – занадто різка й викликана небажанням звітувати перед фракцією за роботу свого відомства.
Ігор КононенкоФото: "Фокус"

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко заявив, що не подаватиме до суду на Айвараса Абромавичуса, хоча вважає його заяву надто емоційною.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на газету «Сегодня», якій Кононенко прокоментував звинувачення проти себе з боку міністра економічного розвитку.

«Я вважаю, що це емоційна заява пана Абромавичуса. Є й позитив у його роботі на посаді міністра, але є й негатив. Я думаю, що це пов'язано з моїм коментарем, причому це не мій виступ був, а депутатів нашої фракції, – з висловленням невдоволення його роботою на останньому засіданні фракції, яке я прокоментував після засідання. Це така емоційна реакція», – пояснив нардеп.

Своєю чергою, Олексій Гончаренко заявив, що Абромавичус перед тим, як іти до журналістів, мав би прозвітувати перед фракцією.

«Мене дивує заява Абромавичуса про те, що його рік «пресують». І те, що він вийшов з цією заявою після того, як фракція «БПП» висунула до нього питання, й питання конкретні – щодо стану економіки. Ми викликали його на фракцію, щоб заслухати звіт. Втім, замість звіту він пішов на прес-конференцію», – обурюється Гончаренко.

Посол США та Саакашвілі відреагували на заяву Абромавичуса про відставкуПосол США Джеффрі Пайєтт назвав міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса, який заявив про відставку, борцем за реформи.

За його словами, на засідання були запрошені також Крирленко та Аваков, і лише міністр економіки, дізнавшись, що його викликають «на килим», вирішив піти до преси.

Інші депутати від «БПП» підтверджують, що питання до Абромавичуса у членів фракції таки були. Наприклад, Олексій Мушак підкреслив, що за рівнем економічної свободи протягом останнього року Україна опустилася на найнижчу сходинку за останні 22 роки. «За індексом економічної свободи – гірше, ніж за часів Януковича», – наголосив він.

«Ми рухаємося повільніше, ніж наші конкуренти – Росія, Білорусь. Немає стрімких і результативних економічних зрушень. Висновки з усього цього досить прості: нам потрібно задати новий порядок ринкових, економічних змін», – вважає Мушак.

Нагадаємо, причиною своєї відставки Айварас Абромавичус назвав тиск з боку Ігоря Кононенка, а також те, що його економічні ініціативи блокуються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: