Путін може анексувати будь-яку частину країн ЄС – Порошенко

Читать на русском
Російська окупація частини території держави загрожує будь-кому з членів Європейського Союзу.

Президент України Петро Порошенко заявив, що президент РФ Володимир Путін може анексувати будь-яку територію країн Європейського Союзу.

Про це він розповів в інтерв'ю Bild, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Порошенка, заява Путіна про невизнання будь-яких кордонів є загрозою для кожної країни в Європейському Союзі. Як стверджує Президент, російський лідер завжди діяв відповідно до цієї заяви, але ніколи не визнавав це публічно.

«Ми в Україні знаємо, що він не визнає наших кордонів. Його заява про невизнання будь-яких кордонів є загрозою для будь-кого в Європейському Союзі, це означає, що це може трапитися з ким завгодно. Путін не приймає жодних червоних ліній і може анексувати інші країни під приводом дискримінації російських меншин. У Німеччині також є такі меншини», – зауважив Порошенко.

Турчинов прокоментував слова Путіна про формування українських кордонівСекретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що президента Росії Володимира Путіна ніхто не питав, коли формувалися кордони України.

Президент заявив, що Німеччина вже зіткнулася з елементами російської пропаганди. Він нагадав, що про справу російської дівчинки Лізи вже знають у всьому світі завдяки пропаганді РФ.

«Для Німеччини це новий, шокуючий випадок пропаганди. За півтора року Україна вже знайома з брехнею, яка повторюється в російських ЗМІ, поки люди не почнуть вірити їй. Путін розпочав інформаційну війну проти Німеччини. Це російська гібридна війна», – заявив Президент України.

Порошенко закликав країни ЄС разом протистояти російській пропагандистській машині, тому що «правда на нашому боці». Він наголосив, що створення європейського телеканалу російською мовою є правильним рішенням. «Російські меншини мають бачити альтернативні думки, крім тих, які поширюються на російських державних каналах», – наголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: