Посол США та Саакашвілі відреагували на заяву Абромавичуса про відставку

Читать на русском
Посол США та Саакашвілі незадоволені відставкою міністра економрозвитку Айвараса Абромавичуса.

Посол Сполучених Штатів Америки Джеффрі Пайєтт назвав міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса, який заявив про відставку, борцем за реформи.

Про це він написав у своєму акаунті в Twitter, повідомляє «Слово і Діло».

«Один із тих в українському уряді, хто є великим борцем за реформи, вірить у майбутнє, якого заслуговують українці», – заявив Пайєт.

Раніше Айварас Абромавичус звинуватив народного депутата України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка в тому, що він намагався корупційно впливати на МЕРТ.

Своєю чергою, нардеп від фракції «БПП» Сергій Лещенко вимагав від Кононенка відповісти на звинувачення Абромавичуса.

«Якщо він причетний до корупції, він повинен скласти депутатський мандат, як це зробив Мартиненко», – сказав Лещенко.

Також цю резонансну заяву прокоментував голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі. За його словами, всі ініціативи щодо заміни керівників держпідприємств блокуються.

Іспит для міністра Абромавичуса: реформатор або «схемник»?8 років, 3 президенти, купа міністрів економіки, генпрокурорів, голів СБУ і навіть ціла Революція Гідності, а Віктор Бондик і нині там. Дивно, але ніхто не в змозі посунути з теплого місця директора ДП «УХТА». Але ж не один рік у ЗМІ описуються схеми вимивання сотень мільйонів державних коштів.

«Я працюю разом з Айварасом у Раді з реформування держпідприємств, головою якої я став з його ініціативи, і хочу підтвердити, що всі наші ініціативи щодо заміни керівників держпідприємств блокуються особисто прем'єр-міністром і ще кількома групами впливу», – заявив Саакашвілі.

Також він повідомив, що сподівається на відставку всього Кабінету міністрів України вже 16 лютого. «Сподіваюся, 16 лютого Рада знайде в собі сили не тільки відправити уряд у відставку, а й забезпечити те, щоб наступний уряд був повністю захищений від тіньових інтересів президентської, прем'єрської або будь-яких інших фракцій», – заявив голова Одеської ОДА.

Нагадаємо, сьогодні міністр економрозвитку Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Однією з причин він назвав блокування системних та важливих реформ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: