Україна отримає 400 млн євро від ЄІБ

Читать на русском
Україна отримає від Європейського інвестиційного банку кредит в 400 млн євро на розвиток муніципальної інфраструктури.

Верховна Рада України ухвалила закон «Про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком» за програмою розвитку муніципальної інфраструктури.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт ВРУ.

У законі повідомляється, що фінансова угода передбачає залучення кредиту Європейського інвестиційного банку в обсязі 400 млн євро. Позичальником коштів ЄІБ виступатиме Україна в особі Міністерства фінансів України, відповідальним виконавцем – Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

У тексті документа також вказано, що кінцевими бенефіціарами можуть бути центральні та місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, державні та комунальні підприємства (включаючи підприємства, державна або комунальна частка в яких складає більше 50%).

ЄІБ допоможе Жебрівському виконати обіцянку про відновлення зруйнованих мостівЄвропейський інвестиційний банк виділить Донецькій області гроші на відновлення зруйнованих мостів.

«Процентна ставка, згідно договору, є фіксованою або плаваючою, і визначається позичальником на дату вибірки коштів. Загальний період погашення позики – від 15 до 30 років (у тому числі пільговий період від 3 до 8 років)», - йдеться в законі.

Умови погашення кредиту прописані в документі наступним чином: «Рівними частками за основною сумою боргу або фіксованими платежами, що складаються з основної суми боргу та відсотків. Плата за надання кредитів кінцевим бенефіціарам складе 0,01% річних обраної та непогашеної суми позики».

У Верховній Раді повідомляють, що кошти європейського кредиту підуть на фінансування державних інфраструктурних проектів у середніх і великих містах України. Основним напрямком таких проектів є захист, відновлення та запобігання погіршення стану об'єктів комунального господарства з поліпшенням їх енергоефективності, зазначають у парламенті.

Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді під №0075.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: