Гонтарева та Яресько сьогодні відзвітують перед депутатами

Читать на русском
Глава НБУ та міністр фінансів України виступлять із доповіддю на засіданні профільного комітету ВР.

Голова Національного банку Валерія Гонтарева та міністр фінансів Наталія Яресько візьмуть участь у сьогоднішньому засіданні парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності.

Тема виступу – доповідь щодо монетарної політики НБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Під час виступу Гонтарева розповість про ситуацію на валютному ринку України. Також керівник регулятора повідомить про заходи, яких вживають Нацбанк і уряд для стабілізаціїї гривні.

Новий обвал гривні: що буде з курсом? ЕкспертЯкщо уряд і НБУ не робитимуть великих помилок, на які вони здатні, курс стабілізується ближче до другого кварталу.

30 грудня 2015 року долар США коштував 23,8 грн. Станом на сьогодні, 3 лютого, офіційний курс гривні становить 25,8 грн/дол. Гонтарева пояснила січневу девальвацію гривні нестабільністю національних валют країн-партнерів України.

Не останню роль у падінні гривні відіграли й українці, додала глава НБУ. «Країна 10 днів відпочивала, і ось люди вийшли після свят і що зробили? Купили валюту», – пояснила Гонтарева.

Нагадаємо, вчора на засіданні Ради з фінансової стабільності, яку ініціював прем'єр-міністр через падіння курсу гривні, Нацбанк і Мінфін вирішили більш тісно співпрацювати для макроекономічної стабілізації в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: