Спалах лихоманки Зіка визнаний надзвичайною ситуацією

Читать на русском
Через швидке поширення лихоманки Зіка у ВООЗ скликають Надзвичайний комітет по боротьбі з вірусом.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила надзвичайну ситуацію через швидке поширення лихоманки Зіка в Африці.

Про це заявила в Женеві генеральний директор ВООЗ Маргарет Чан, підбиваючи підсумки наради членів комітету ВООЗ з надзвичайних ситуацій, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За її словами, дана ситуація з швидким поширенням лихоманки викликає серйозну стурбованість у експертів ВООЗ. Як стверджують експерти, вірус Зіка може найближчим часом поширитися на всі інші країни при тому, що у населення інших регіонів немає імунітету до лихоманки. Також, у медиків інших країн немає вакцин проти захворювання і можливостей для його швидкої діагностики.

Як відомо, у Південній та Північній Америці швидкими темпами поширюється вірус лихоманки Зіка, вже охоплено 23 країни континенту. Вірус лихоманки Зіка передається людям через укуси комарів. Експерти з ВООЗ знайомі з даною хворобою і стверджують, що само по собі вона не представляє великої небезпеки ні для дорослих, ані для дітей. Водночас, зараження вагітної жінки може привести до дефектів розвитку плоду.

Таким чином, у ВООЗ прийняли рішення терміново створити Надзвичайний комітет, який координуватиме роботу щодо боротьби з вірусом лихоманки Зіка. Зустріч членів відповідного комітету повинно було відбутися 1 лютого в Женеві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: