Як скористаються в Кремлі відставкою Яценюка? Експерт

Читать на русском
Віктор Каспрукполітолог

У Кремлі дійсно можуть чекати весни, щоб почати політичну дестабілізацію всередині України.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віктор Каспрук, аналізуючи заяву посла США в Україні Джеффрі Пайєтта про те, що прагнення змінити Яценюка означає зміну уряду технократів на уряд політиків, чого й домагається Кремль.

«Будь-який прем'єр спалив би не лише себе як політика, але й свою політичну силу. Всі роки посиленої розкрутки Яценюка фактично були спалені. Будь-хто, прийшовши на зміну Яценюку, нічого не зможе зробити, якщо все відбуватиметься в тій системі, яка діє з 1991 року. Країна, яка заточена на тотальне пограбування, зміниться лише тоді, коли зміниться система», – розповідає експерт.

На його думку, Пайєтт не може зрозуміти всього, що відбувається в Україні, оскільки для цього потрібно було прожити тут 25 років.

«Люди, які живуть на Заході, навіть не здогадуються про ті маніпуляції, які можна проводити в пострадянській країні», – пояснює Каспрук.

Політолог: відставка Яценюка – це його політична смертьПолітолог поділився міркуваннями щодо звіту Яценюка за рік роботи Кабміну та проаналізував можливість відставки уряду.

Певний сенс є лише в тому, що Путін дійсно чекає весни, щоб об'єднати зусилля п'ятої проросійської колони з шостою – соціально-інформаційною.

«Важливо, щоб у перехідний момент, коли не буде прем'єра та Кабміну, не почалися заворушення, які будуть інспіровані ззовні. Така загроза є. Путін вже зрозумів, що не зможе обійтися лише військовими зусиллями, й робить ставку на весняну дестабілізацію», – резюмував Віктор Каспрук.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко незадоволений роботою Кабміну та вже наступного тижня очікується звіт уряду Яценюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: