Обіцянка Кличка не пустити до влади в Києві корупціонерів виявилася популізмом

Читать на русском
Перевіряючи роботу Віталія Кличка, Слово і Діло виявило численні факти роботи на вищих столичних постах людей із сумнівною репутацією, що суперечить одній із передвиборчих обіцянок мера.
Віталій Кличко

Віталій Кличко не зміг виконати свою передвиборчу обіцянку щодо недопущення до влади в Києві осіб, причетних до корупції, яке він дав ще наприкінці квітня 2014 року.

«Слово і Діло» зібрало задокументовані докази того, що у владних кабінетах на Хрещатику за час роботи мером Віталія Кличка побував не один нечистий на руку чиновник.

Йдеться як про численні заяви політичних опонентів Кличка, так і доведені правоохоронцями факти – як-от затримання 5 серпня депутата Київради, «ударівця» Віталія Даниленка, спійманого на хабарі в 1 млн грн.

Останнім стало призначення заступником міського голови Геннадія Пліса – колишнього голови наглядової ради та директора департаменту внутрішнього аудиту та аналізу ринків Державної продовольчо-зернової корпорації України, в якій, за інформацією Держфінінспекції, у 2013-2014 роках були виявлені розтрати в розмірі понад 164 млн грн.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв не допустити до управління містом осіб, причетних до корупціїСказано 30 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Ймовірно, з цієї ж причини кандидатуру Пліса відмовилися погоджувати в Кабміні на посаду заступника київського міського голови – відповідний витяг із протоколу прем'єр-міністр підписав ще 20 січня, однак це не завадило Віталію Кличку призначити Пліса своїм заступником. Більше того, тим самим мер проігнорував постанову Кабміну про обмеження кількості заступників голів міських та обласних адміністрацій: відповідно до документу, Віталій Кличко може мати лише 4 заступників, натомість уже має 5.

«Слово і Діло» надало даній обіцянці статус «не виконано», оскільки, з відома міського голови чи ні, серед депутатів та високопосадовців за час його роботи були люди, яких звинувачували в корупції, про що свідчать наведені вище факти.

Загалом Віталій Кличко виконав 130 обіцянок із 290. У рейтингу відповідальності мерів українських міст він посідає високе 3 місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: