Луценко ініціює перегляд кандидатів у міністри від «БПП» (доповнено)

Читать на русском
Фракція Блоку Петра Порошенка ще не визначилася з конкретними кандидатурами на посади міністрів.

Після критики громадськості фракція «Блоку Петра Порошенка» вирішила переглянути список можливих кандидатів у міністри оновленого уряду.

Про це заявив у своєму Facebook лідер фракції Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, жодного конкретного рішення про висування певних осіб на посади міністрів фракція не приймала, так само, як не приймала рішень про відставку певних міністрів.

«Насправді, фракція лише висунула 7 осіб для обговорення. Однак суспільна реакція свідчить про те, що вчорашнє обговорення було поверховим і легковажним», – визнав Луценко.

У «БПП» хочуть звільнити Авакова та ще двох міністрівЗаступник голови фракції «БПП» Ігор Кононенко заявив, що партія має намір ініціювати відставку трьох членів Кабміну.

«Як керівник фракції я маю намір повернутися до цього питання. При цьому, ще раз попрошу колег врахувати, що йдеться не про працевлаштування, а про посилення потенціалу уряду в часи найбільшої загрози для держави», – додав політик.

Раніше стало відомо, що «Блок Петра Порошенка» начебто вже визначився з низкою кандидатів на міністерські портфелі в оновленому уряді. За словами нардепа Сергія Лещенка, на посаду міністра охорони здоров'я «БПП» пропонує Олексія Гончаренка, Гліб Загорій претендує на посаду глави Мінекології, Тараса Кутового пропонують призначити міністром АПК, Павла Рябікіна – керівником Мінінфраструктури, заступника глави АП Віталія Ковальчука – першим віце-прем'єром, Євгена Нищука – знову призначити міністром культури, Олександра Співаковського – міністром освіти.

Більшість прізвищ викликали відверте невдоволення та шквал критики з боку громадських активістів, журналістів і звичайних українців.

Крім того, як стверджує Луценко, в коаліції розглядаються 2 варіанти зміни уряду – повна відставка Кабміну або проведення прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком деяких змін у складі чинного органу влади. «Ми просто повинні прийняти політичне рішення, як буде правильніше діяти українському парламенту», – додав він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: