Експерт розповів про спільне рішення Заходу щодо ситуації на Донбасі

Читать на русском
Політолог поділився міркуваннями щодо вирішення конфлікту на Донбасі за «формулою Штайнмаєра».
Кость Бондаренко

Варіант розвитку подій для Донбасу за так званою «формулою Штайнмаєра» був обговорений давно і, скоріш за все, саме цей сценарій буде реалізований.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи можливість розв'язання конфлікту на Донбасі за «формулою Штайнмаєра» після двосторонніх переговорів Президента України Петра Порошенка та канцлера Німеччини Ангели Меркель.

«Формула Штайнмаєра» передбачає ухвалення спеціального закону про вибори на Донбасі, які будуть проводитися на основі мажоритарної системи. Очевидно, що для початку потрібно ухвалити закон про амністію, щоб зрозуміти, хто має право брати участь у виборах. Після цього створюються «легітимні структури», з якими Київ матиме пряму взаємодію», – розповів політолог.

«Цей сценарій проговорювався й у Калінінграді Нуланд і Сурковим. Одразу ж після цього зробив свою заяву Штайнмаєр. Очевидно, що це консенсус Заходу та Сходу щодо ситуації на Донбасі», – припускає він.

На його думку, вибори на Донбасі не лише можливі, а й дійсно необхідні, тим більше, що Мінські домовленості передбачали проведення виборів ще минулого року.

«На 50% ситуація зараз залежить від України», – резюмував Кость Бондаренко.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що вибори на сході України пройдуть за українським законодавством, в процесі, який чітко відповідає міжнародним стандартам, у тому числі й стандартам ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: