Марушевська шукає кошти на реформу Одеської митниці в міжнародних фондах

Читать на русском
Глава Одеської митниці проводить низку зустрічей з міжнародними фондами в США для залучення коштів на реформи.

Керівник Одеської митниці Юлія Марушевська заявила, що шукає кошти на реформи в міжнародних фондах.

Про це вона заявила в ефірі «Голосу Америки», повідомляє «Слово і Діло».

За її словами, Одеській митниці потрібна допомога з коштами, які допоможуть у відкритті проекту, що називається «Відкритий митний простір».

«Це нова зона митного оформлення, яка працюватиме за зовсім новими правилами. Те, що раніше робилося днями, тепер робитиметься протягом хвилин – від 15 хвилин триватиме митне оформлення, якщо з документами все гаразд, до однієї години – якщо є потреба у фізичному огляді. Ми імплементуємо нове програмне забезпечення, яке мінімізує людський фактор, забирає право рішення в інспектора», – пояснила Марушевська.

Керівник Одеської митниці заявила, що для боротьби з корупцією потрібно забрати владу в чиновника, а також зробити процедури об'єктивними та незалежними від людського фактору.

«Деякі чиновники думають, що вони перечекають і все мине. Але є й ті, хто повірив у реформи, активно включаюється в роботу й разом з нами створює нові стандарти», – наголосила вона.

Крім того, Марушевська розповіла, що цього місяця Одеська митниця виконала відповідний план надходжень до Бюджету, що дозволить направити понад 60 млн гривень на реконструкцію доріг у регіоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: