Реформа держзакупівель буде завершена до кінця 2016 року – Шимків

Читать на русском
Реформа державних закупівель перебуває у найактивнішій фазі й буде завершена до кінця цього року.

Перший заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків заявив, що менш ніж за рік реформа державних закупівель буде повністю завершена.

Про це він розповів в інтерв'ю «ЛІГА.Новини», повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, реформа держзакупівель була запущена найпершою і наразі перебуває в найактивнішій фазі.

«Реформа, просування якої перебуває в найактивнішій фазі, – це, мабуть, реформа державних закупівель. Ми запустили її в першу чергу і вже маємо результати. Це 40 тисяч тендерів минулого року, це 6 мільярдів гривень транзакцій за той же період за тендерами, це економія завдяки електронній системі в півмільярда гривень для Бюджету», – зазначив Шимків.

Також заступник голови АП сподівається, що до кінця 2016 року ця реформа буде проведена остаточно. Він зазначив, що нещодавно Верховною Радою був ухвалений закон, який дозволяє охопити всі держзакупівлі.

Боротьба з корупцією: держзакупівлі в Україні стануть прозоримиВерховна Рада України ухвалила закон №2087а про приведення держзакупівель до міжнародних стандартів. Метою ухвалення документа в першу чергу є значне зниження корупції.

«Реформа держзакупівель до кінця 2016 року, я думаю, буде завершена повною мірою. Далі буде ще великий процес імплементації цієї реформи. Тому що, наприклад, всі міністерства підключені до електронної системи, але тільки частина державних адміністрацій до неї підключені й користуються нею. Існує певний опір», – заявив чиновник.

Крім того, Шимків зауважив, що опір має місце на рівні регіонів. Наприклад, нещодавно місцева рада Кривого Рогу проголосувала проти завпровадження електронних держзакупівель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: