Всі роки статки олігархів виводили в офшори, а великий бізнес працював на себе – експерт

Читать на русском
В'ячеслав Биковецьекономіст

У суспільстві, яке роз'їдає корупція, ніхто не зможе дотримуватися законодавства.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств, економічний експерт В'ячеслав Биковець, аналізуючи інформацію про те, що представники великого та середнього бізнесу об'єдналися в «Українську бізнес ініціативу», зобов'язуються чесно сплачувати податки та відмовляються від непрозорого фінансування політиків.

«Сьогодні в країні не відбувається жодних відчутних змін для бізнесу. Проблеми є в системі ліцензування, дозвільній системі, регуляторній політиці, фінансово-банківському секторі. До того ж, усе суспільство роз'їдає корупція. В цій ситуації нормально працювати та виконувати всі вимоги, дотримуватися законодавства навряд чи хтось зможе. По суті, немає жодних змін», – констатує спеціаліст.

На його переконання, у нас якщо щось і робиться, то не для покращення бізнес-середовища, а для кращого показника індексу doing business, а чи відчуває це бізнес, чи ні, нікого не цікавить.

«Нам розповідають, що ми покращили показники в рейтингу, але насправді стало ще гірше. Проблема в цьому», – підкреслив Биковець.

«Практика всі роки говорить про інше. Всі статки виводяться в офшори, великий бізнес любіює в першу чергу власні інтереси. Мабуть, має бути рівність? Потрібно тоді бути чесними перед собою й суспільством та запровадити оподаткування для олігархів», – проаналізував ситуацію В'ячеслав Биковець.

Додамо, що у квітні 2015 року Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що ніхто з українських олігархів більше не потрапить в рейтинг «Форбс», використовуючи можливості державних монополій з традиційно корупційного середовища в газовому секторі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: