Прем'єр Туреччини: РФ продовжує завдавати авіаударів по мирному населенню в Сирії

Читать на русском
Турецький уряд застерігає Російську Федерацію від авіабомбардувань мирного населення Сирії.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що замість позицій «Ісламської держави» Росія завдає авіаударів по мирному населенню Сирії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ми хочемо застерегти РФ, що шкода, заподіяна опозиційним елементам, представникам помірної опозиції та ворожі дії у повітряному просторі Туреччини не на користь Росії», – заявив Давутоглу.

За його словами, попри ноти протесту російському уряду, а також застереження, російські військові літаки продовжують порушувати турецький повітряний простір. Крім того, як повідомив прем'єр Туреччини, повітряно-космічні сили РФ завдають авіаударів по мирному сирійському населенню, зосереджуючись на районах, населених турками.

Турецько-російський конфлікт: хроніка подій на кордоні з СирієюСьогодні на кордоні Туреччини з Сирією був збитий російський бомбардувальник Су-24. Турецькі ВПС заявили, що він незаконно перетнув їх кордон.

«Росія продовжує порушувати наші кордони, піддає бомбардуванням мирне населення», – зазначив він.

Водночас Ахмет Давутоглу зазначив, що Туреччина не хоче ескалації у відносинах між Анкарою та Кремлем, але незважаючи на це, вона продовжить захист свого повітряного простору від російських бомбардувальників.

Нагадаємо, вчора турецьке інформаційне агентство «Анадолу» повідомило, що турецькі військово-повітряні сили приведені в стан повної бойової готовності через порушення російським літаком їхнього повітряного простору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: