Російський суд відмовився приймати матеріали захисту Савченко через українську мову

Читать на русском
Через українську мову в матеріалах захисту української льотчиці Надії Савченко суд відмовився їх приймати.

В черговий раз суд Російської Федерації з презирством ставиться до української мови. Цього разу суд Донецька відмовив у прийнятті матеріалів захисту народного депутата України Надії Савченко через те, що вони складені українською мовою.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Медіазону».

За її словами, це вже другий випадок, коли в Росії утискають українську мову. Савченко нагадала, що минулого разу конвойний назвав українську мову «чурбанською» та у зв'язку з цим вона подавала скаргу. «За моєю скаргою проводилась якась перевірка, але про результати її я не знаю», – додала вона.

«Цього разу ситуація ще більш кричущою – підполковник Кузнєцов і капітан Юношев заперечували проти долучення матеріалів, які привезли із собою свідки, громадяни України, на тій підставі, що вони написані українською мовою. При тому, що перекладач в суді усно переклав всі документи. Але колегія суддів з ними погодилася. Невже в бюджеті немає грошей на перекладачів?», – зауважила Савченко.

Як повідомила нардеп, у зв'язку з цією ситуацією вона вчергове звернулася до уповноваженого з прав людини Росії Елли Памфілової з проханням вжити заходів щодо її заяви та хоч раз особисто приїхати до суду. Крім того, Савченко заявила, що вона подає клопотання про долучення її скарги до матеріалів.

Нагадаємо, вчора, 31 січня, адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що досудове слідство Російської Федерації не виявило жодного доказу провини української льотчиці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: