Голоси «Опоблоку» за зміни до Конституції не є самоціллю для «БПП» – експерт

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Дуже сумнівно, що «Опоблок» піде на конфронтацію з коаліцією.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи ймовірність загострення ситуації між коаліцією та опозицією в парламенті.

«Напруженість у парламенті – це цілком нормальне явище для демократичних країн. Тому нічого страшного в протистоянні опозиції й коаліції немає, головне – щоб вони знаходили конструктивні рішення. Зараз заклик Президента правильний і навряд чи буде якесь загострення відносин найближчим часом», – розповідає експерт.

За його словами, сумнівно, що опозиція претендуватиме на якісь преференції у зв'язку з кадровими ротаціями. До того ж, зміни до Конституції відклали, та й насправді в них зацікавлені всі політичні сили.

«Це їхній природний інтерес і не потрібно їм нічого за це давати. Вони й так проголосують. Тим більше, Президент озвучив, що голосування буде лише після виконання Росією Мінських угод», – пояснив Палій.

Водночас політолог Гліб Каневський також вважає, що голоси за зміни до Конституції знайдуть, але об'єднання з «регіоналами» ніхто не визнає.

«Колишні «регіонали», які зараз є в різних парламентських фракціях, і позафракційні просто в унісон проголосують з провладною фракцією. А нам вчергове таку тактику влада пояснить тим, що зміни до Конституції України зараз є настільки необхідними для нашої країни, що їх підтримують усі, в тому числі й опозиція», – вважає політолог.

Відзначимо, що Олег Березюк вчора, 13 січня, пообіцяв, що «Самопоміч» не голосуватиме за зміни до Конституції в частині децентралізації. Час від часу представники «Батьківщини» також заявляють, що не підтримають зміни до КУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: