В ОБСЄ кажуть, що СЦКК працює незадовільно

Читать на русском
В СММ ОБСЄ дали незадовільну оцінку роботі Спільного центру з контролю та координації щодо встановлення миру на Донбасі.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг заявив, що Спільний центр з контролю та координації погано працює щодо встановлення миру на Донбасі.

Про це він заявив під час прес-конференції, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Безумовно, є проблеми з роботою з СЦКК. Якщо він буде реалізовувати свій потенціал належним чином, він має перестати бути нескоординованим. Він має відповідати своїй назві. Він має працювати спільно заради настання миру і, зокрема, забезпечити свободу пересування спостерігачів місії ОБСЄ», – зазначив Хуг.

За його словами, на один з епізодів, пов'язаних з СММ ОБСЄ, керівництво СЦКК відреагувало «неадекватно». Як стверджує Хуг, ОБСЄ поставила перед Спільним центром питання, суть якого була пов'язана з наглядом СММ в зоні АТО.

«Інтенсивність насильства зменшується, коли ми здійснюємо спостереження в цих локаціях. Через це ми поставили це питання перед Спільним центром контролю та координації. Їхня реакція була більш ніж неадекватною. Навіть незважаючи на те, що СЦКК є єдиною платформою, яка може відігравати роль забезпечення та координації реалізації Мінських домовленостей... гарантій свободи пересування СММ. Це є неприйнятним», – заявив перший заступник глави СММ ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: