У школах Києва продовжили карантин (доповнено)

Читать на русском
Вимушені канікули у київських школярів продовжили ще на тиждень через підвищену епідемічну ситуацію.

Через погіршення епідемічної ситуації в місті дітей відправили на канікули до 8 лютого.

Про це «Слову і Ділу» повідомили в КМДА.

«Карантин у школах продовжили ще на тиждень – до 8 лютого», – сказали у відомстві.

Водночас у Міністерстві охорони здоров'я заявили, що з початку епідемічного сезону зареєстровано 155 летальних випадків від грипу, у тому числі двоє дітей та один летальний випадок серед вагітних.

Найбільша кількість смертей від ускладнень зафіксована в Одеській області – 32 випадки, Вінницькій – 13, Запорізькій – 12, Рівненській – 11.

Грип в Україні: епідемічний поріг у регіонах країниЛише за 9 днів в Україні кількість смертей від грипу штаму H1N1 зросла до 60осіб. Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі заявляє, що у державних масштабах епідемії грипу немає.

Як повідомили в МОЗ, всього третина померлих звернулися за медичною допомогою своєчасно.

За даними відомства, з початку епідемічного сезону в Україні зареєстровано близько 3 млн хворих на грип та ГРВІ.

Найвищий показник захворюваності зафіксований у Києві (перехворіло 11,5% населення) та Київській області (15,5%). Найменша захворюваність зареєстрована в Закарпатській (4,8%) і Харківській областях (3,4%).

З початку епідемічного сезону було госпіталізовано 116 тис. осіб із діагнозом грип та ГРВІ, з них близько 70% складають діти віком до 17 років.

З 16 січня 2016 року у 18 областях України показник захворюваності на грип перевищили епідемічні пороги, з них у 11 областях більш ніж на 50% (Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Луганська, Чернівецька області).

Рівень захворюваності за останній тиждень в 2,3 рази більше в порівнянні з минулим епідемічним сезоном.

Раніше головний державний санітарний лікар Києва Олег Рубан заявив, що на початку березня в Києві може повторитися ситуація з епідемією грипу та ГРВІ, в результаті чого знову буде оголошено карантин у загальноосвітніх закладах.

Нагадаємо, карантин у закладах освіти та охорони здоров'я був запроваджений 16 січня і через підвищений епідемічний поріг був продовжений до 1 лютого. Також було обмежено проведення публічних заходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: