У Раді вирішили повернути школярам безкоштовне харчування

Читать на русском
Законопроект про безкоштовне шкільне харчування був зареєстрований у Верховній Раді народними депутатами від фракції «Блоку Петра Порошенка».

Проект закону про безкоштовне шкільне харчування був зареєстрований народними депутатами Олександром Співаковським, Іваном Мельничуком, Романом Мацолою, Андрієм Гордєєвим, Сергієм Хланем та Андрієм Шиньковичем.

Про це повідомила прес-служба «Блоку Петра Порошенка», передає «Слово і Діло».

«Реалізація даного проекту закону сприятиме поверненню права на безкоштовне харчування всіх учнів 1-4 класів та учнів 5-11 класів із малозабезпечених сімей», – сказав один із співавторів законопроекту Олександр Співаковський.

Станом на 1 січня 2016 року безкоштовним харчуванням забезпечувалося близько 1,5 млн дітей, у тому числі в міській місцевості – близько 1 млн і в сільській місцевості – 0,5 млн. Всього безкоштовним харчуванням було забезпечено 40,77% від загальної кількості учнів.

Чоботар без чобіт, учень – без підручника. Чому чиновники заважають дітям вчитися?Якщо шкільні побори стали вже практично нормою, то відсутність практично всього набору підручників, з яким у 2015 році зіткнулися батьки учнів 4 і 7 класів – це щось новеньке.

«Особливо гострою ця проблема є для сільських шкіл, в яких шкільна їдальня – це єдине місце, де можна організувати процес харчування», – сказав Співаковський.

Нардеп зазначив, що позбавлення права на отримання безкоштовного харчування вступає в протиріччя з нормами статті 22 Конституції України, згідно з якою не допускається звуження змісту та обсягу наявних прав і свобод.

«Саме тому, з метою повернення права на безкоштовне харчування для всіх учнів, і було розроблено цей законопроект. Сподіваємося, що наша законодавча ініціатива знайде підтримку у більшості парламенту», – підсумував Олександр Співаковський.

Нагадаємо, через погіршення епідемічної ситуації в Києві дітей відправили на канікули до 8 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: