Експерт розповів, які зміни можуть внести до коаліційної угоди

Читать на русском
Зміни до коаліційної угоди можуть призвести до розбіжностей між Президентом та прем'єр-міністром.

Політичний аналітик Павло Нусс вважає, що зміни до коаліційної угоди будуть мати два види – пропрезидентські та пропрем'єрські.

Про це він написав у своєму Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, представники «Блоку Петра Порошенка» ставлять собі за мету цими поправками до коаліційної угоди підвищити якість роботи парламентської більшості.

«Представники «БПП» і менеджери офісу Президента, які, як я розумію, мають на меті в ході можливого перегляду угоди внести поправки для підвищення ефективності роботи коаліції і, головне, підвищити рівень комунікації владної трійки: парламенту, уряду, Адміністрації Президента», – вважає Нусс.

Також, за його інформацією, прихильники Президента наполягають на ухваленні змін до Конституції України та позначення чітких меж програми виконання реформ. Своєю чергою, пропрем'єрські зміни до угоди матимуть на увазі певний компроміс між усіма фракціями, а також збереження посади прем'єра за Яценюком протягом 2016 року.

Конституційна реформа: в коаліції почався новий раунд протистояння«Слово і Діло» спробувало розібратись у ситуації, яка виникла в українському політикумі через необхідність ухвалення змін до Конституції України.

«Якщо допустити правдивість цієї інформації, то фракція «Народного фронту» вимагатиме, в рамках внесення змін до документа, недоторканності посади Яценюка в період 2016 року. Тоді як знайти компроміс з фракціями, які вимагають персональної відставки Арсенія Петровича та всього Кабінету міністрів?», – задається питанням політолог.

Нагадаємо, раніше лідери парламентських фракцій зажадали внести зміни до коаліційної угоди, а, крім того, ще й відставки Кабінету міністрів. Деякі навіть наполягали на відставці прем'єр-міністра з подальшими перевиборами до Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: