Поки Ткаченко і Голуб обіцяють, Черкаський драмтеатр зимує без даху

Читать на русском
Чиновники та депутати так і не змогли забезпечити хоча б первинний аварійний ремонт погорілого Черкаського драмтеатру.
Фото: "Типичные Черкассы", VK

Єдиний у Черкаській області драматичний театр, що влітку постраждав від масштабної пожежі, так і залишився без даху, попри обіцянки можновладців та депутатів усіх рівнів.

Це показано у відеосюжеті «Радіо Свобода», інформує «Слово і Діло».

Зокрема, з кадрів відео видно, що будівля театру перебуває в аварійному стані, в театрі відсутній дах і будь-яка покрівля, через що сніг засипає внутрішні приміщення погорілого театру.

Зі свого боку «Слово і Діло» хотіло б нагадати, що обіцянки подбати про театр давали чимало чиновників і депутатів усіх рівнів. Зокрема, зареєстрована обіцянка обласного голови Черкащини Юрія Ткаченка віднайти кошти на відбудову театру. 31 липня 2015 року Ткаченко заявив, що з резервного фонду обласного бюджету передбачено 995 тис. грн на ремонтно-відновлювальні роботи приміщення театру.

Приблизно те ж саме пообіцяв і народний депутат Владислав Голуб, який представляє у Верховній Раді 197-й виборчий округ.

7 жовтня з'ясувалося, що згадану суму вдалося збільшити й на ремонт було передбачено вже 999,568 тис грн. Додатково в регіоні попросили 18 тис. грн у Кабінету міністрів на першочергові аварійно-відновлювальні роботи.

Проте освоєння цих коштів виявилося не надто швидким. За прогнозом головного архітектора проектів ПрАТ «Черкасицивільпромпроект» Валерія Борця, основні ремонтні роботи можна буде почати лише навесні 2016 року.

Як результат – єдиний у регіоні драматичний театр на всю зиму залишиться без покрівлі.

Нагадаємо, 19 жовтня 2015 року в Києві після реконструкції відкрився культовий муніципальний кінотеатр «Жовтень», який також сильно постраждав від пожежі в жовтні 2014 року.

Погорілий черкаський театр: засніжений і без дахуРадіо Свобода (www.radiosvoboda.org)

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: