Яценюк припустився принципової помилки у відносинах із «БПП» – експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Для «Народного фронту» дострокові вибори є більшим ризиком, ніж відставка Яценюка.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи інформацію про те, що коаліція визначилася з кандидатом на заміну Арсенію Яценюку.

«Вірогідність відставки Яценюка зараз є значно вищою, ніж наприкінці минулого року. Сумнівно, що все вже вирішено остаточно. Схоже, що в «БПП» дуже незадоволені Яценюком і останнім часом відносини між «БПП» і «НФ» загострилися. Зараз почали більш серйозно обговорювати різні кандидатури, але Яценюк і його команда намагаються все нейтралізувати шляхом часткового оновлення уряду», – розповідає експерт.

«Принциповою помилкою з боку Яценюка стала заява про те, що вони виступають за референдум щодо змін до Конституції. Цей авантюризм і посприяв загостренню стосунків між «БПП» і «НФ». Фактично, зараз за Яценюка виступає лише його фракція», – вважає Фесенко.

На його думку, Президент шукатиме компромісні варіанти, але якщо в коаліції дійсно знайдуть іншу кандидатуру на посаду прем'єра, все вирішиться дуже швидко.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє запропонувати парламентській коаліції новий склад Кабінету міністрів УкраїниСказано 9 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Навіть деякі депутати з «НФ» можуть взяти участь у новій коаліції. Або ж не будуть виходити з коаліції, щоб не йти на дострокові вибори. Для «НФ» дострокові вибори є більшим ризиком, ніж відставка Яценюка», – проаналізував ситуацію політолог.

Нагадаємо, влітку минулого року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв за результатами оцінки діяльності кожного міністра запропонувати парламентській коаліції новий склад та структуру Кабінету міністрів України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: