Демчишин пояснив, чому «Газпром» досі платить за транзит за старою ціною

Читать на русском
«Газпром» досі платить Україні за транзит газу за старою ціною, тому що новий договір все ще не підписаний, пояснив міністр енергетики Демчишин.
Володимир Демчишин

До укладення нового договору між «Нафтогазом» та «Газпромом» ціна на транзит російського газу територією України не зміниться.

Про це на інвестиційному форумі в Києві заявив міністр енергетики й вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«У нас зараз немає бази для того, щоб виставити рахунки (Росії – Ред.) за новими тарифами, бо не підписаний договір. Ми працюємо за тими договорами, які існують», – зазначив голова Міненерго.

Демчишин ще не знає, чи варто відмовлятися від російського газу (доповнено)У 2016 році Україна планує закупити у Російської Федерації від 11 до 13 млрд кубометрів газу.

Відповідно до чинного контракту, вартість транзиту газу залежить від ціни самого блакитного палива. Відомо, що в першому кварталі минулого року ставка транзиту становила 2,88 долара за тисячу кубометрів на кожні 100 кілометрів.

Між тим, раніше про нову систему тарифікації транзиту газу, що мала би підвищиту ціну на транспортування російського енергоносія, заявив голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: