Зустріч Порошенка тет-а-тет із Путіним може мати негативні наслідки

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

Зустріч із Путіним може бути лише в присутності тих, хто має на нього вплив.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, аналізуючи інформацію про те, що деякі делегати Парламентської асамблеї Ради Європи закликали генсека ПАРЄ Турбьйорна Ягланда організувати прямі переговори між президентами України та Росії.

«Порошенку не варто зустрічатися з Путіним тет-а-тет з однієї простої причини – якщо немає узгодженого порядку денного, а йдеться про мир між РФ та Україною, то сенсу в особистій зустрічі немає. Це має відбуватися в присутності тих країн, які так чи інакше можуть вплинути на позиції Росії. На сьогоднішній день політична вага України, безумовно, менша й позиції слабші, ніж у РФ», – розмірковує експерт.

На його думку, в даному разі зустріч тет-а-тет може мати для нас не зовсім приємні наслідки й ця зустріч є недоречною.

Те, що Мінські домовленості себе вичерпали, було зрозуміло давно, й на диво сподіватися марно.

Путін знову помер: як українці «ховали» російського президентаЯк соцмережі відреагували на інформацію про чергову можливу смерть президента Росії Володимира Путіна

«Мінські зустрічі могли бути лише першим етапом пошуку миру в цій ситуації. Крім того, в Мінських домовленостях йдеться про українську кризу, український конфлікт, а насправді це ж російсько-український конфлікт. Переговори зіграли позитивну роль, коли зупинились активні бойові дії, але він не може сприяти тому, щоб без шкоди національним інтересам досягти миру», – переконаний Віталій Бала.

Як зауважив експерт, від самого початку РФ варто було додатково обмежувати різними форматами й зустрічами, які б розглядали окремо такі питання, як гуманітарне, інвестиційне, відбудови, анексії Криму.

«Щоб із різних сторін був тиск на РФ. Можливо, тоді й варто було б зустрічатися з Путіним. А Мінські домовленості не встановили навіть статус-кво», – проаналізував ситуацію експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Петро Порошенко зустрічався з представником Путіна в Тристоронній контактній групі Борисом Гризловим. Відомо, що однією з тем цих переговорів були конституційні зміни, які повинні бути внесені на голосування українського парламенту до кінця поточної сесії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: