Політолог: відставка Яценюка – це його політична смерть

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

У Яценюка вже немає можливості красиво грюкнути дверима й піти, він втратив свої позиції й зараз перебуває в сильному рейтинговому мінусі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький, аналізуючи швидкий звіт Кабміну за рік роботи та ймовірність відставки уряду.

«Відставки Яценюка та Кабміну, звичайно, хоче багато хто. З іншого боку, якою б вона не була, але фракція у нього є. Так, він не контролює 80 людей, але контролює 20, і цього цілком достатньо, щоб поборотися. Тут питання в тому, у кого нерви міцніші. Яценюк останній, хто хоче дострокових виборів, тому що йому та його партії це нічого не дасть», – пояснює експерт.

На його думку, Яценюк всіма силами бореться зараз за своє політичне майбутнє, тому що відставка – це політична смерть для нього.

У «БПП» розповіли, за яких умов Яценюк залишиться прем'єромЗміни в уряді залежать від звіту прем'єр-міністра у Верховній Раді, який він має надати до 5 лютого.

«Наступний уряд буде не в кращому становищі й, за старою традицією, всі майбутні свої прорахунки спихне на Яценюка. Зараз прем'єр і так у мінусах і в нього вже не вийде грюкнути дверима, піти гідно. Все це було в нього раніше, восени минулого року, але не зараз. Багато в чому заслужено, в чомусь – ні, але на нього «повісили» абсолютно все», – проаналізував ситуацію політолог.

Нагадаємо, під час минулого звіту Яценюка у Верховній Раді виникла бійка. Її ініціатором став депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олег Барна, який спробував винести прем'єра із зали засідань.

Відзначимо, що звіт прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка запланований на 5 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: