Ляшко повернеться до коаліції та продовжить критикувати владу – експерт

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Після виходу з коаліції Ляшко розчинився в загальній масі опозиціонерів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи інформацію про те, що Олег Ляшко готовий повернутися до коаліції.

«Ляшко намагається грати на підвищення своєї марки, оскільки після виходу з коаліції він розчинився в загальному колі опозиціонерів. Він виглядає не дуже яскраво, а звик бути в центрі. Навряд чи він зможе повернутися, зберігши обличчя. Ляшко з людей із, так би мовити, дуже гнучкою спиною. Він відчайдушно критикував Бюджет, а потім узяв і проголосував за нього», – розповідає експерт.

На його думку, якщо Ляшко й повернеться, то, звичайно, під цим рішенням буде практична основа. Але при цьому він не припинить критику влади.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що фракція Радикальної партії вийде з парламентської коаліції, якщо Порошенко не звільнить ГонтаревуСказано 25 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Від нього мало що залежатиме. Варто звернути увагу скоріше на «Самопоміч». Від них багато в чому залежатиме й голосування щодо Кабміну. Хоча, чисто формально, щоб зберегти коаліцію, достатньо голосів «Батьківщини», «БПП» та «НФ». Але поки що золота акція в коаліції перебуває в руках «БПП», – вважає він.

Якою буде нова коаліція, залежить від того, чи зможуть досягти статусу-кво «БПП» і «НФ».

Відзначимо, деякі джерела повідомляють, що «Радикальна партія» може делегувати своїх представників до уряду на посади віце-прем'єра та міністра екології.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: