Яценюк звільнив Курикіна з посади в. о. міністра екології

Читать на русском
Арсеній Яценюк звільнив виконувача обов'язків міністра екології та природних ресурсів Сергія Курикіна.
Сергій Курикін

Прем'єр-міністр звільнив виконувача обов'язків міністра екології та природних ресурсів Сергія Курикіна, після чого передасть матеріали справи до Національного антикорупційного бюро.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар Арсенія Яценюка Дмитро Чигрин, передає «Слово і Діло».

«Якщо коротко: Мінекології провело тендер на LED-освітлення. Виграла нікому невідома фірма, зареєстрована-перереєстрована на окупованій території. Цій фірмі хотіли перевести наперед близько 550 млн грн», – написав Дмитро Чигрин.

В. о. міністра екології Курикін під час пожеж під Києвом був за кордоном – ЗМІКерівників екологічного відомства останнім часом переслідує своєрідний злий рок: як тільки ті їдуть за кордон, в Україні обов'язково щось трапляється: то пожежа на нафтобазі, то загоряння лісів навколо Києва.

За його словами, в тендері брали участь 8 компаній, а виграла фірма, яка за минулий рік змогла купити лише один вентилятор вартістю 13 тис. грн.

Він заявив, що Міністерство внутрішніх справ надало інформацію про цю фірму прем'єр-міністру і Яценюк заблокував рішення за тендером.

Водночас Арсеній Яценюк повідомив, що всі матеріали для порушення кримінального провадження за фактом спроби розкрадання 550 млн грн коштів Кіотського протоколу будуть передані до НАБУ.

Нагадаємо, раніше голова фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що необхідно відправити у відставку весь склад Кабінету міністрів і вибрати до уряду професіоналів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: