Перша електронна декларація передбачає амністію для чиновників – Чумак

Читать на русском
Приховані відомості в першій електронній декларації не стануть приводом для порушення кримінального провадження та не передбачають кримінальної відповідальністі.
Віктор Чумак

Перша декларація, яка буде подана в електронному вигляді та в якій будуть приховані деякі відомості, вважатиметься нульовою й за неї не передбачена кримінальна відповідальність.

Про це в інтерв'ю «Укрінформу» заявив народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Віктор Чумак, передає «Слово і Діло».

«Перша декларація, яка подається, буде неприємною для всіх, але це буде нульова декларація, тому що за її неподання, скажімо, неподання відомостей, які можуть нас усіх якось шокувати, не передбачена відповідальність», – сказав Віктор Чумак.

Як заявив народний депутат, рухоме й нерухоме майно зазначене в деклараціях у багатьох, але єдине, що не декларують – це готівкові кошти, коштовності, які коштують більше 60 тис. грн, колекції, картини, ікони тощо

«Всі грошові кошти, коштовності та колекційні речі потрібно буде декларувати. І це може бути для суспільства досить серйозним шоком. Але, підкреслюю ще раз, за це не передбачена відповідальність, бо в попередні роки вони не повинні були це подавати», – заявив нардеп.

За його словами, електронні декларації стануть предметом вивчення, програма сама буде їх порівнювати й сама буде шукати там логічні та арифметичні неспівпадіння.

Нагадаємо, раніше народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Віктор Чумак заявив, що вже в лютому Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) презентує електронну систему декларування майна чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: