Депутатам залишили право відправляти генпрокурора у відставку

Читать на русском
До Верховної Ради внесено доопрацьований проект закону про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя.

Зміни в Конституції залишають парламенту право висловлювати недовіру генеральному прокурору та відправляти його у відставку.

На сайті Верховної Ради з'явився доопрацьований варіант законопроекту №3524, датований 26 січня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Норма Конституції повертає депутатам повноваження призначати на посаду генерального прокурора, висловлювати недовіру та відправляти його у відставку.

Раніше повідомлялося, що депутати направлять до Конституційного суду оновлений проект змін до Конституції в частині правосуддя, в якому йдеться про те, що за парламентом зберігається право висловлювати недовіру генпрокурору та відправляти його у відставку.

Минулого тижня, 22 січня, Конституційний суд України схвалив проект конституційних змін в частині правосуддя, а також зазначив, що він відповідає вимогам статей 157 і 158 Основного закону.

Остаточно закон про внесення змін до Конституції України візьмуть на наступній сесії.

Президент України Петро Порошенко сподівається на те, що закон буде прийнятий і ближче до літа в країні почнеться процес оновлення суддівської гілки влади.

Нагадаємо, раніше заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов заявив, що представники попередньої влади досі можуть мати вплив на українську судову систему.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: