Київським школярам через епідемію грипу продовжили канікули до лютого (доповнено)

Читать на русском
Карантин у школах столиці України буде продовжений через погіршення епідемічної ситуації в місті.

У вівторок, 26 січня, в Києві буде перевищено епідемічний поріг, в результаті чого карантин продовжать до кінця січня.

За інформацією ZN.UA, карантин у школах буде продовжений, оскільки епідемічна ситуація в Києві не покращилася, передає «Слово і Діло».

Міська влада повідомила, що наразі в Києві від ускладнень померли 18 осіб, з них 11 – за минулий тиждень. З 18 по 24 січня було зареєстровано 35 193 хворих. Школярі складають більше 17% від усіх хворих.

Грип в Україні: епідемічний поріг у регіонах країниЛише за 9 днів в Україні кількість смертей від грипу штаму H1N1 зросла до 60осіб. Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі заявляє, що у державних масштабах епідемії грипу немає.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я, в Україні зареєстровано 72 летальних випадки, пов'язаних із грипом та ГРВІ. Епідемічний поріг перевищено в Донецькій і Рівненській областях.

Окрім Києва, епідемія грипу почалася в Житомирській і Дніпропетровській областях. У Житомирській області епідемічний поріг перевищено на 21%. Майже половина хворих (46,6%) – діти віком до 17 років. У Дніпропетровській області епідемічний поріг перевищено більш ніж удвічі.

За словами міністра охорони здоров'я України Олександра Квіташвілі, епідеміологічний поріг перевищено в 18 областях країни. Найбільша кількість хворих налічується в Рівненській області, найменша – в Харківській .

«На сьогоднішній день у нас є 83 підтверджених летальних випадки», – додав очільник МОЗ.

У коментарі «Слову і Ділу» начальник Головного управління Держсанепідслужби в місті Києві Олег Рубан розповів, що минулого тижня було зафіксовано незначне зниження захворюваності, але про стабілізацію говорити поки зарано. «Показники захворюваності у дітей стабільно знижуються. Водночас ці показники у дорослих залишаються високими», – сказав Олег Рубан.

За його словами, завдяки карантину в навчальних закладах показники захворюваності були знижені в півтора рази. «Якщо така тенденція буде зафіксована й цього тижня, то ми оголосимо про припинення обмежувальних заходів у школах», – підсумував головний державний санітарний лікар столиці.

Нагадаємо, в Києві з суботи, 16 січня, запровадили карантин у закладах освіти та охорони здоров'я, а також обмежили проведення публічних заходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: