Жеваго «забув» проголосувати за обіцяний закон про оборонне замовлення

Читать на русском
Костянтин Жеваго прогуляв засідання Верховної Ради, на якому розглядався один із пунктів його передвиборчої програми – удосконалення системи держзамовлення у сфері оборони.
Костянтин Жеваго

Народний депутат України Костянтин Жеваго був відсутній на засіданні Верховної Ради, на якому розглядалося питання внесення змін до закону про державне оборонне замовлення.

Це зафіксувало «Слово і Діло», перевіряючи стан виконання його обіцянки щодо відродження системи державних замовлень у сфері оборони, яку він дав ще перед парламентськими виборами восени 2014 року.

Відновлення системи державного оборонного замовлення було одним із пунктів передвиборчої програми Жеваго, який у Верховній Раді представляє 150-й виборчий округ, що в Полтавській області.

Сьогодні, 26 січня, український парламент ухвалив проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про державне оборонне замовлення», який передбачає вдосконалення механізму формування основних показників державного оборонного замовлення, а саме: застосування норми про те, що закупівля озброєння та військової техніки, зброї та боєприпасів, а також їхні модернізація та ремонт мають здійснюватися виключно згідно з оборонним замовленням.

Проте, як з'ясувало «Слово і Діло» за допомогою реєстраційної системи Верховної Ради, сам Костянтин Жеваго на сьогоднішньому засіданні парламенту був відсутній.

Оскільки особистого внеску у вигляді голосування за такий важливий для України законопроект Жеваго так і не зробив, «Слово і Діло» надає цій його обіцянці статус «не виконано».

Нагадаємо, раніше в аналогічній ситуації опинився інший нардеп – Олег Ляшко. Лідер «Радикальної партії» так і не надіслав депутатського запиту до Міноборони щодо закупок військової техніки.

Загалом Костянтин Жеваго не виконав іще жодної обіцянки з 27, зареєстрованих «Словом і Ділом». Ознайомитися з тим, як працюють його колеги по парламенту, можна за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: