Проект «УКРОП» виявився черговою мильною бульбашкою – експерт

Читать на русском
Тетяна Луповаполітичний експерт, конфліктолог

23 січня стало відомо, що Геннадія Корбана змістили з посади голови політради партії «УКРОП», а його місце посів Денис Борисенко, який, як виявилося, був близьким до Олега Царьова. «Я не давав своєї згоди на відставку з посади голови політради партії», – так відреагував Геннадій Корбан на повідомлення про свою відставку з посади глави «УКРОПу».

«УКРОП» міг стати сильним конкурентом правлячій партії, але зараз проект поховали.

Насправді, виглядає так, що в найважчий момент ось так з ним вчинили нібито його друзі. Тим більше, він сам підтвердив, що не відмовлявся від посади. Виникають запитання до всієї команди, тому що вони використовували риторику в дусі «своїх не здаємо».

Корбану абсолютно не загрожує ув'язнення – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо судового процесу над лідером «УКРОПу» та відмови Корбана від своїх адвокатів.

Ця ситуація була прогнозованою від самого початку створення партії, тому що у них не було політичного досвіду, та й, напевно, вони не зовсім розуміли мети цього проекту. Чи пішли зараз на поступки Президенту чи просто зливають Корбана? Складно судити, як і про те, що їх мотивувало на такі рішення. Але можна сказати, що гріш ціна їхній риториці на кшталт «один за всіх і всі за одного».

«УКРОП» виявився черговою мильною бульбашкою замість політичної партії, що на момент створення могла скласти конкуренцію й чинній владі, й «Опоблоку». Це міг бути сильний фінансово й політично проект, але його поховали.

Нагадаємо, 31 жовтня СБУ та ГПУ почали спецоперацію з розслідування діяльності Геннадія Корбана. Його підозрюють в організації злочинного угруповання, яке викрадало людей. Також Корбана підозрюють у розкраданні 40 мільйонів гривень, зібраних для волонтерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: