Палатний: уряд повинен виділити 100 млн грн на підтримку ДЮСШ

Читать на русском
Незважаючи на виділення необхідних коштів з Бюджету, протягом 2015 року було закрито 47 дитячо-юнацьких спортивних шкіл.
Артур Палатний

Кабінет міністрів повинен виділити додаткові субвенції в розмірі 100 млн грн на підтримку дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Про це заявив народний депутат від «Блоку Петра Порошенка», голова комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний, пише «Слово і Діло».

Він нагадав, що у 2015 році зазначені кошти були передбачені в Бюджеті, втім, протягом минулого року було закрито 47 дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Фінансування ДЮСШ: діти з бідних сімей остаточно втратять шанс займатися спортом?Уже через рік дитячо-юнацький спорт в Україні може опинитися без фінансування: Кабмін пропонує перекласти турботу про ДЮСШ на місцеві адміністрації, а ті до цього ще не готові. В кінцевому підсумку це загрожує остаточним перетворенням дитячих спортивних шкіл в елітарні заклади.

За словами Палатного, це призвело до того, що 18 тисяч дітей не потрапили до відповідних шкіл. «Якщо цього року не будуть виділені відповідні субвенції, то цифра закритих шкіл зростатиме в геометричній прогресії», – побоюється політик.

Станом на початок 2014 року в Україні функціонувало понад півтори тисячі дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в яких займалися близько півмільйона вихованців від 6 до 18 років. Майже дві сотні з них мають статус шкіл олімпійського резерву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: