Сироїд розповіла, чому українські депутати бойкотували форум «Європа-Україна»

Читать на русском
Українські депутати вирішили бойкотувати форум «Європа-Україна» через провокаторів, які підтримують режим Кремля.

Заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд заявила, що через проросійських депутатів Європарламенту українські представники вирішили бойкотувати форум «Європа-Україна».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Частина наших парламенарів залишила цей захід, оскільки на них були відомі провокатори, зокрема персона нон-грата в Україні Корвін-Мікке. Якби я не їхала сьогодні, оскільки це завершення мого візиту, то я також залишила б форум у знак протесту», – наголосила Сироїд.

За її словами, українська сторона не розуміє, навіщо організатори форуму запросили проросійських провокаторів. Сироїд наголосила, що у Росії є чітка позиція щодо України й вона ніяк не допоможе у проведенні таких заходів.

«На форум запрошені провокатори: їх тут є ціла низка, фактично в кожній панелі є хтось із них. Мені видається безсенсовною зустріч, тому що ми всі знаємо позицію Росії. Яким чином вона може допомогти в цьому діалозі? Якщо вона не може допомогти в цьому діалозі, то навіщо їх сюди кликати? Щоб усе перетворювалося на деструктив і балаган?», – заявила Сироїд.

Крім того, на виступі Сироїд замінили людину, яка мала з нею дискутувати. За її словами, цією людиною був завідувач кафедри зв'язків із громадськістю МДІМО Валерій Соловей, який казав, що Україна не має концепції щодо Донбасу, а блокада Крима є карою України. Заступник голови ВРУ висловилася проти його виступу та покинула залу ще до завершення дискусії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: