Відсьогодні російські товари пускають в Україну лише в 14 прикордонних пунктах

Читать на русском
Тепер транзитний транспорт із російським товаром може перетинати кордон України лише в суворо визначених точках.

У понеділок набула чинності постанова Кабінету міністрів про обмеження пунктів пропуску, через які відбувається ввезення транзитних товарів російського виробництва на територію України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМУ.

Відтепер пропуск вантажних автомобілів із товарами для подальшого транзиту територією України здійснюється в 10 прикордонних пунктах, ще 4 таких пункти на кордоні з Росією призначені для залізничного транспорту. Йдеться про такі КПП, як Просяне, Танюшівка, Плетенівка, Гоптівка, Велика Писарівк, Юнаківка, Катеринівка, Бачевськ, Грем'яч, Сеньківка (для автівок) і Лантратівка, Тополі, Козача Лопань, Зернове (для залізничного транспорту).

Абромавичус сподівається зробити Шовковий шлях привабливим для ЄСУ Міністерстві економічного розвитку впевнені, що, запустивши контейнерний поїзд з України до Китаю в обхід Росії, створили новий конкурентоспроможний маршрут, який приверне увагу бізнесу з Європейського Союзу.

Крім того, Кабмін визначив відповідні пункти пропуску й на кордоні з Білоруссю. Це Доманове, Сеньківка, Нові Яриловичі, Славутич, Виступовичі, Городище, Дольск, Пулемець (для вантажних автомобілів) та Неданчичі, Щорс, Горностаївка, Удрицьк, Заболоття, Виступовичі (для залізничних вагонів).

Нагадаємо, раніше в Мінекономіки України розповіли, яким чином перевізники українських товарів, що прямують до Азії, обходять транзитні обмеження з боку Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: