В «ДНР» знов заговорили про вибори, але не за умовами Києва

Читать на русском
Лідер донецьких сепаратистів Захарченко вважає, що він має право проводити вибори на окупованій частині Донецької області – причому без участі будь-яких проукраїнських партій.
Олександр Захарченко

Ватажок самопроголошеної «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що «республіка» проведе вибори – однак виключно на своїх умовах.

Жодні проукраїнські партії там представлені не будуть, пообіцяв Захарченко – пише «Слово і Діло» з посиланням на «Новини Донбасу».

При цьому ватажок терористів зазначив, що «ДНР» «виконує Мінські домовленості», чого нібито не можна сказати про представників київської влади.

Мінський процес застопорився на питанні виборів – глави МЗСПереговори на рівні глав МЗС, а також у трикутнику Україна-Росія-сепаратисти перебувають на етапі обговорення виборів на окупованому Донбасі.

«Хоче цього Україна чи ні, але ми виконуємо Мінські угоди і згідно з цими домовленостями ми повинні провести вибори. Але ми їх проведемо згідно із законами республіки і на нашій землі. На цих виборах, як би Україна не намагалася, не буде представників усіляких українських партій, які закликали і закликають воювати проти Донбасу. І не тільки закликають, а й надають усіляку економічну допомогу українським батальйонам», – заявив Захарченко.

Крім того, з його слів, на «виборах» не буде «олігархічних партій». «Тільки можна Ляшка впустити. Він просто смішний», – додав лідер донецьких сепаратистів.

Нагадаємо, раніше уповноважений Президента з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що вибори на Донбасі можливі тільки після того, як там запрацюють українські медіа, бойовики повністю роззброяться, відведуть техніку й допустять ОБСЄ, а іноземні війська покинуть територію України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: