Абромавичус розповів, скільки підприємств в Україні цікавлять інвесторів

Читать на русском
У Мінекономрозвитку вирішили, що всі підприємства, які йдуть на приватизацію, потрібно розділити на три групи.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив, що всі підприємства, які йдуть на приватизацію потрібно розділити на три групи і першими будуть компанії, які цікаві іноземним інвесторам.

Про це пише «Слово і Діло» посилаючись на Цензор.НЕТ.

Як повідомив міністр журналістам у Давосі, таких компаній в Україні близько 25.

«Великі компанії з потенціалом зацікавти великих іноземних інвесторів - близько 25, і на них зосередитися: портова інфраструктура, енергосектор, хімія і так далі», - вважає Абромавичус. Також, він розповів, що в другу групу увійдуть українські підприємства, на яких іноземні інвестори відсутні.

Список об'єктів, що підлягають приватизації у 2015-2016 рр.«Слово і Діло» вирішило розібратися, які об'єкти державної власності український уряд хоче приватизувати та скільки грошей очікує за це отримати.

«Всі інші - масова приватизація (близько 1700 об'єктів) - прозоро продати з використанням створеного Фондом держмайна інтернет-порталу малому і середньому українському бізнесу», - вважає міністр.

Почати велику приватизацію Глава Мінекономрозвитку запропонував з Одеського припортового заводу.

Нагадаємо, ще в минулому році він пообіцяв, що 2016 рік буде роком великої приватизації, яка почнеться з продажу одного з найбільших підприємств з виробництва хімічної продукції - Одеського припортового заводу.

Також він запевнив, що Україна не допустить російських інвесторів до приватизації держвласності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: