Стало відомо, скільки військових ЗС Росії досі залишається на Донбасі

Читать на русском
Російські військові «заходять і виходять на ротаційній основі», але за даними на Донбасі все ще залишається близько 8500 кадрових військових ЗС РФ.

Керівник Антитерористичного центру при СБУ Віталій Маліков повідомив, що на окупованих територіях Донбасу знаходиться приблизно близько 8500 кадрових військових ЗС РФ.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

У зв'язку з тим, що російські військові «заходять і виходять на ротаційній основі» назвати абсолютно точні цифри складно.

«Росіяни створюють там парамілітарні об'єднання, військові підрозділи на зразок російської армії. В уже укомплектованих підрозділах призначені куратори, практично всі командири там - росіяни», - заявив Маліков.

Крім того, він повідомив, що є дані й про наявність окремих штатних підрозділів армії РФ.

Відзначимо, що раніше «влада» так званої «Донецької народної республіки» оголосила, що починає «загальний призов».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє негайно оголосити мобілізацію, якщо ситуація на Донбасі загостритьсяСказано 20 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Для того, щоб здійснити військовий призов, потрібні серйозні організаційні заходи державного рівня. Є сумніви, що вони на це здатні. «Загальний призов» бойовиків спрямований на залякування України. Це спроба показати, що вони є державною структурою, абсолютним державним утворенням, яке в змозі навіть провести свою мобілізацію», - пояснив військовий експерт Іван Якубець.

Як відомо, у Генштабі також заявляли, що планують проведення сьомої хвилі мобілізації в березні 2016 року. Відомо, що до мобілізації планується значно менша кількість осіб, ніж у попередні хвилі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: